Kort fortalt er vi tre ildsjeler som brenner for tidløst turutstyr av høy kvalitet med redusert fotavtrykk. Derfor produserer vi køyer og tarper lokalt på Økern i Oslo, og har fokus på å utvikle turutstyr med lang levetid. Løsningene våre er enkle, solide og designet for å lett kunne repareres dersom uhellet er ute – med livstidsgaranti fikser vi det for deg! 

 

 

Svigermorssymaskin og tidløst turutstyr
Bark ble etablert høsten 2020 av oss, Hans Christian Berg, Frederik Hillestad og Oda Ramsdal. Med felles kjærlighet for skog, fjell og frisk luft, ønsket vi å utvikle og selge tidløst turutstyr til likesinnede friluftsfolk og turglade mennesker. Vi ville skape en hengekøye med smarte løsninger, lav vekt og robust kvalitet. En hengekøye som varer, som kan repareres, og som kan brukes igjen og igjen, i mange år.

 

Første hengekøya ble til da Hans Christian tok fatt på svigermors symaskin, som en ny hobby da corona-pandemien slo inn over Norge. Idéen var å lage eget utstyr og se om han klarte å utfordre dagens løsninger – resultatet ble de første prototypene av Køya. Frederik ble med på laget etter en lengre fisketur i marka. Gjedda glapp, men Frederik beit på. Oda kom ikke til Bark, Bark kom til henne – og vipps så var vi en trio, og eventyret var i gang.

 

Etter måneder med research og metervis med tekstiler, tau og tråd, endte vi opp med gode løsninger som fungerte langt bedre enn andre vi selv har kjøpt og testet ut. Herfra var det ingen vei tilbake. Bark har plutselig blitt til virkelighet – en hengekøye som svarer på våre egne krav til både kvalitet, utseende og funksjonalitet. Nå vil vi dele køyene våre med resten av verden, og forhåpentlig bidra til at enda flere får fantastiske naturopplevelser både fjernt og nært.

Frederik Hillestad

Frederik er utflytta nordlending, vokalist i bandene Kollwitz og Arv, og bålentusiast på sin hals. I ryggsekken har han både bachelor i Kultur og ledelse, og flere år som administrativ multitasker i gitarbutikk i Oslo.


Frederik holder styr på salg og marked og orkestrerer det hele som en russisk dirigent. Som en ekte Bodø-væring og metalmusiker er Frederik hard utenpå og myk inni. Han er utvilsomt Norges største optimist, og gir seg aldri i jakten etter raus ørret og den perfekte leirplass. For Frederik er det lite som slår en lun whisky i køya idet siste rest av bålet brenner ut.

Hans Christian Berg

Hans Christian er selverklært nerd og hjernen bak produktutviklingen i Bark. Legger du sammen utdanning som mekanisk ingeniør, lang prosjektledererfaring og enorm interesse for friluftsliv og smarte løsninger, så skjønner du hvorfor.

Hans Christian er en tålmodig type som setter seg klare mål, og får et kick av å finne ut hvordan han stadig kan gjøre ting bedre. Dette har forfulgt ham hele livet - allerede på barneskolen fikk han melding med hjem fordi han var for opptatt med å trene på kasteteknikk for fluefiske. Bærumsmarka bruker han flittig til testing av nye Bark-prototyper. Ikke en knute, søm eller krok skal plasseres tilfeldig.

Oda Ramsdal

Oda elsker historiefortelling i alle former og fasonger: fotografi, fortellinger, design og video. Aller helst i kombinasjon. Hun er utdannet grafisk designer fra Westerdals Oslo ACT, og har solid erfaring med konseptutvikling og branding.

En barndom full av fjell, skog og hav har resultert i en evig dragning mot naturopplevelser. Dette har lagt grunnlaget for soloturer som Oslo-Bergen og Norge på langs. I tillegg til langtur med storsekk er hundekjøring en stor lidenskap, og etter fire år på sleden gikk drømmen om Femundløpet i oppfylling.

Planlegging av nye turer svirrer alltid rundt i bakhodet og listen over nye eventyr er lang.