Tar tydelig standpunkt mot sportsbransjen

Tar tydelig standpunkt mot sportsbransjen - Bark

Et knippe turentusiaster som aldri fant den perfekte hengekøya, har nå lansert sin egen. Bark har lagt produksjonen sin til Økern i Oslo, og med det etablert seg som en av ytterst få leverandører av turutstyr som produserer i Norge.

Bark Norway AS består av Hans Christian Berg, Frederik Hillestad og Oda Ramsdal. Kort oppsummert er Bark turutstyr utviklet og produsert i Norge – av og for entusiaster. 

Den første hengekøya så dagens lys våren 2020, og ble sydd av Hans Christian på svigermors symaskin. Mye testing og mange køyer senere, ble resultatet “Køya” – en raus og brukervennlig hengekøye, av solid RipStop-materiale, og pakkvekt på snaue 400 gram. Med tusenvis av nordmenn på ferie i eget land som følge av pandemien, kom raskt planen om å få køyene ut på markedet. 

– Den perfekte køya skal være enkel i bruk, og samtidig av høy kvalitet. Den skal senke terskelen for å komme seg ut i naturen for travle familier, og samtidig yte maksimalt for den erfarne skogsvandreren, sier Frederik Hillestad, medgründer og markedsansvarlig i Bark.

– Ekte turglede står i sentrum for alt vi gjør, legger han til.


Utstyr som varer hele livet

Bark driver småskala-håndverk fremfor masseproduksjon, og ønsker med det å ta tydelig standpunkt mot bruk og kast-mentalitet. Komponentene til Køya kan også kjøpes separat: har du opphengstau eller kroker fra før, kjøper du kun hengekøya.

– Målet vårt er å skape utstyr som kan vare livet ut, og med lokal produksjon kan vi også tilby reparasjon hvis uhellet skulle være ute. På den måten utfordrer vi de store gigantene som velger profitt fremfor kvalitet, sier Hans Christian Berg, gründer og daglig leder i Bark, og fortsetter:

– Det gir både oss og kundene våre trygghet at de som lager utstyret vårt har gode arbeidsvilkår. Det skaper samtidig lokale arbeidsplasser og bygger kompetanse.

Nytt opplag

Første opplag av Køya ble utsolgt i juni i år, og nye køyer i friske farger ble nylig lagt ut for salg i nettbutikken. Snart kommer også Barks første tarp på beskjedne 250 gram.

Køya får også kjørt seg på tur med medgründer og branddesigner, Oda Ramsdal, som for tiden går Norge på langs. Bli med henne på turen: @odaramsdal