Tur i kulda - Del 2

Tur i kulda - Del 2 - Bark
  • Tenk enkelt! Du trenger ikke dra langt eller kjøpe masse fancy utstyr for å få en god turopplevelse når det er kaldt ute. Lån det du ikke har selv og start i hagen, eller en kort rusle- eller busstur hjemmefra. Dette er en topp måte å bli kjent med utstyret på – spesielt sovepose, liggeunderlag og mengden klær – og erfare hva du trenger for å stortrives ute i kulda.

  • Når du begir deg lenger ut i skogen, vær på utkikk etter et lunt sted. Det frister alltids å velge den fineste utsikten utover et vann eller på toppen av en kolle. Dette kan dog på by på hufsete vind og kalde drag. Når dagslyset uansett forsvinner tidlig, vil du raskt sette mer pris på at det er tett og lunt rundt deg, enn den utsikten du ikke lengre har :)

  • Start turen tidlig så du får god tid til å rigge opp camp i dagslys. Samle mye ved og lag et solid bål – gjerne inntil en stor stein som reflekterer varmen godt. Sørg for at utstyr og mat du trenger utover kvelden og natten er lett å finne frem til. Rigg også opp hengekøya med underlag og sovepose tidlig, så du når som helst kan smette oppi posen idet du kjenner trøttheten tar deg. Hodelykt er også gull å ha i nærheten. Denne kan du også henge opp i mønesnora over køya, for dere som liker å hygge med en god bok før du sovner.