Tur i kulda - Del 1

Tur i kulda - Del 1 - Bark
Kunne du tenke deg å sove ute selv om det er kaldt? Med litt god planlegging er det ingen umulighet. Vi deler noen grunnleggende tips for en vellykket tur ute i kulda.

Hvordan holder du varmen?
• Å holde seg tørr er regel nummer én for komfort på tur. Har du flere tynne lag med ull, er det enkelt å kunne ta av et plagg om du er for varm, eller ta på et om du er frossen. På denne måten kan du regulere varmen, så du ikke blir gjennomsvett. Vi har alltid med ekstra skift i sekken med ulltrøyer, sokker og stillongs.

• Vel fremme på turmålet bør du skifte/kle på deg mer klær før du blir kald. Ikke «spar» godgenseren til du allerede fryser. Kjenner du likevel at skjelven kommer, er bevegelse tingen. Ta en runde rundt leiren, skaff mer ved til bålet, og få fart på flammene. Behold lua på, og få bevegelse i tær og føtter. Varm mat og drikke i kroppen gjør også susen.

• Ikke legg deg kald. Det er alltid fristende å pakke seg voldsomt inn før du hopper i køya for natta, men trikset her er å ikke overdrive. Kle på deg tørre ullsokker, stillongs og ulltrøye. En god lue og hals holder også varmen på det som stikker ut av soveposen :) Putt gjerne en varmeflaske nederst ved føttene sammen med klærne til morgenen etter. Da unngår du samtidig kalde, stive klær til frokost.